Sportköri Hírek2018.Augusztus.


 


TÁMOGATÓINK: 

         Röszke Község Önkormányzata       

 

SPORTKÖRI HÍREK 


Tisztelettel köszöntöm a kedves böngészőt, honlapunk augusztusi sportoldalán.


Labdarúgás: Mire a kedves olvasó kézhez kapja a Suttogó augusztusi számát, addigra már meg is kezdődnek a megyei bajnokságok! A felnőttek túl lesznek az első, megye első osztályú bajnoki mérkőzésükön, amelyet idegenben játszanak, a Szentes vendégeként. A hazai mérkőzéseit a csapat mindig szombat délután rendezi! Az U-19 mindjárt szabadnappal kezdi a bajnokságot, mivel páratlan a csoportjuk, és minden hazai mérkőzését vasárnap délután játssza! Az új csapatunk az U-14, majd csak szeptemberben, a tanév megkezdése után kezdi a játékot, péntek délutáni időpontokban, itthon és idegenben egyaránt! Minden bajnoki rajtot megelőz az átigazolási időszak, amikor is a játékosok viszonylag „szabadon”, mehetnek egyik egyesületből a másikba! Nagy volt a mozgás az egyesületünk háza táján is, jöttek hozzánk, és távoztak is tőlünk játékosok!


A távozok: Armand Péter (Decs), Bajusz Róbert (ST Mihály), Babó László (Dóc), Babarczi Márk (Mórahalom), Hatala Ákos (ST Mihály).


Érkezők: Dani Péter (Bordány), Fodor Ákos (FK Njegos), Kiss Marcell Soma (Szeged 2011), Márki Kornél (Sándorfalva), Pipicz Zsolt (Mórahalom), Ruzsity Tamás (Mórahalom), Szalma Gergely (Mórahalom), Szűcs Szasa (Mórahalom), Tanács Roland (SZVSE), Zsilák Martin (FK 1899 Szeged), Zsilák Tamás (FK 1899 Szeged).


Felnőtt csapatunk kihasználta a lehetőségeket, és a bajnoki rajtig hat edzőmérkőzést játszott. Sorrendben: az NB III SZEOL vendégei voltunk, majd fogadtuk a Megye II Balástyát, és ugyancsak fogadtuk a Megye I Makót. Magyar Kupa mérkőzésen, tizenegyes párbajban, alul maradtunk Csongrádon, és kiestünk, a Megye I csapattal szemben! Domaszéken vendégei voltunk, a megye II SZVSE csapatának, majd az új felállású, Megye II Mórahalommal játszottunk, és végül a Megye I FK 1899 Szeged csapatát láttuk vendégül, hazai környezetben. Eredményeket szándékosan nem írok, (voltak győzelmek és vereségek egyaránt) mert nem ez számított elsősorban. A csapat építés, a védelem, a középpálya, a csatársor kialakítása, és a próbajátékon, az új emberek beépítése! Volt mérkőzés ahol huszonöt játékos próbálkozott bizonyítani, hogy helye van a Röszke csapatában!

                     

Az edző és a vezetés, húsz fős keretben gondolkodik! Kell a létszám, hiszen sérülés, sárga-piros lap, és egyéb elfoglaltságok miatt, kellenek a tartalékok, hogy ne legyenek létszám gondjaink! Tőlünk jobb anyagi kondíciókkal rendelkező csapatoknál, minimum minden embernek van egy helyettese, tehát természetes, hogy a keret huszonkettő főtől indul! Sajnálattal tapasztaltam, hogy az előző suttogóban felvetett kérésem-ajánlásom, (szakosztályvezető, baráti kör) mondhatni „süket fülekre talált”! Fel is vetődött bennem a kérdés, hogy a sportkör vezetésén kívül, vannak e még lokálpatrióták-foci rajongók, akik igénylik a megye első osztályú mérkőzéseket Röszkén?


Természetesen majd az idő fogja bizonyítani, hogy a csapat és az utánpótlás „érett” e a megye első osztályra, vagy akár a megye négy is megfelel a falu igényeinek?!?


 

 

A cikkem leadásakor indult, a már hagyományosnak mondható focitábor, az egyesület szervezésében! Örvendetes tény, hogy évről évre, emelkedő tendenciát mutat a részvételre jelentkező gyerekek száma!!! Az idei tábor létszáma, huszonhét fő!!! Nagyon remélem, hogy egy hétre meg tudtuk oldani, huszonhét családban, hogy a gyerek hasznosan, és örömmel töltse el a szabadidejét, amíg a szülők a munkahelyen dolgoznak!


Szeptemberben már bővebben tudok beszámolni, a lezajlott focitáborról, mérkőzésekről, eredményekről, hiszen akkorra, a felnőtt csapat mellett, elindulnak az utánpótlás bajnokságok, és a Bozsik tornák is!

HB