Sportköri Hírek2018.Szeptember.


 

TÁMOGATÓINK: 

 

          Röszke Község Önkormányzata    

 

SPORTKÖRI HÍREK

    Tisztelettel köszöntöm a kedves böngészőt, honlapunk augusztusi sportoldalán.

Sikeresen lezajlott a már hagyományosnak mondható, a Röszke SK által rendezett focitábor! Köszönet mindenkinek, aki tett azért, hogy huszonöt gyerek jól érezze magát, jó emlékekkel távozzon a táborból, és sokuk elmondása szerint, már is várják a jövő évi találkozót! Nagyon remélem, hogy a táborral, egy hétre segíteni tudtunk a szülőknek is, gyerekeik nyári értelmes és hasznos időtöltésére!  Ha a feltételek meglesznek, jövőre is megrendezzük!


Megkezdődtek a 2018-2019 szezon Bozsik tornái, és fesztiváljai! A Röszke SK négy korosztállyal – utánpótlás csapattal, vesz részt a rendezvényeken. Az U-7 és az U-9 korosztály szerepel együtt, tornákon és fesztiválokon.

 

 

Rúzsa „Bozsik Fesztivál”. Az U-7 „focipalántáink”, oklevéllel-ajándékokkal!


Ugyancsak együtt szerepel az U-11 és az U-13 korosztály, a számukra rendezett tornákon!

 

 

Az U-11 és az U-13 csapat Szeki Zolival, az első tornán, Mórahalmon.

 

 A legújabb csapatunk az U-14 utánpótlás! Első bajnoki mérkőzésüket hazai pályán, a Rúzsa csapatával játszották. Ismeretlen volt számunkra ez a korosztály, mivel nekünk még nem volt, és bajnokságban nem szerepeltettünk! A fiaink nem voltak megilletődve, gyorsan rá éreztek a lehetőségére, és hozták is a három pontot, 8-2 fölényes győzelemmel!

Góllövőink: Szekeres Ádám (2), Takács Máté (2), Tari Krisztián (2), Császár Richárd, Szűcs Vilmos.

Dicséret a csapatnak, sok hasonló sikert a bajnokságban!


A győzelem után nem sikerült sajnos, a második fordulós szereplés Makón a csapatnak! Ügyesebbek voltak a helyi gyerekek! Sokáig vezettünk egy góllal, de elfáradt a csapat, és a vendéglátók megfordították az eredményt (6-1) és otthon tartották a három pontot!                                                                                           

 

„Új” csapatunk edzőjükkel, Szekeres Zolival.

 

Az U-19 ifjúsági csapatunk kezdte meg egy időben, a bajnoki pontvadászatot a felnőtt gárdával, csak a sorsolásban mindjárt szabad nappal kezdtek, mivel páratlan a létszámuk! Első mérkőzésükön, a második fordulóban, hazai pályán győzelemmel (5-2) kezdtek a Nagymágocs ellen! A mérkőzés „hőse”, Mulati Dani, aki négyszer vette be az ellenfél kapuját, az ötödiket Szögi Márk rúgta!

Elismerés és dicséret a mutatott játékért!


 

Az első hazai mérkőzés győztesei!


A következő fordulóban a Szőreg vendégei voltunk. A jó játék párosult az akarattal, és meg lett a győzelem, (2-4)!

Góllövőink: Mulati Dani, Ördög Balázs, Kiss Marcell Soma, és Vajas Tamás.                                       

Dicséret a csapat mindenegyes játékosának!


A negyedik fordulóban hazai pályán, a Szatymazt láttuk vendégül. A mérkőzés előtt nem tudhattuk, hogy fölényes győzelem (13-0), és gólfesztivál-gólarány javítás lesz a vége!

Góllövőink: Bíró Dániel Mihály (3), Ördög Csongor (2), Tari Zoltán (2), Mulati Dániel (2), Ördögh Ákos, Kiss Marcell Soma, Vajas Tamás, Szögi Márk.       

Gratuláció mindenkinek!


Az ötödik fordulóban megint pihenhetett a csapat. Értesüléseink szerint az ellenfelünk, a (Deszk), valamilyen oknál fogva, vissza lépett, így váratlan szabadnap a Röszkének!

 

Felnőtt csapatunk idegenbe, Szentesen kezdte meg a 2018-2019 es pontvadászatot. Egyenrangú partnerként, komoly helyzeteket kihagyva, egy szögletrúgásból lecsurgó labdát jutattak a hazaiak a kapunkba, ezzel kikaptunk, és a három pont a Kurca parton maradt!


Második fordulóban, hazai környezetben fogadtuk a Zsombó csapatát. Bizonyítani akart mindenki, és ennek a vendégek voltak az elszenvedői! A szokásos helyzet kihagyások mellett, azért három gólt sikerült rúgni, és így meglettek az első pontok, és a győzelem!

Góllövőink: Zsilák Tamás, Pipic Barnabás, Szalma Gergely.

 

 

A Zsombó elleni győztes csapat, és edzőjük Pördi Péter.


A harmadik fordulóban, a „hagymaváros” Makó, megye egyes, újjá szervezett csapatának vendégei voltunk! A Maros parti pályán ideális körülmények között, jó időben, jó pályán, és két jól felkészített, győzni akaró csapat feszült egymásnak! A felkészülési időszakban edző mérkőzésen, Röszkén megvertük a Makót! Ez most is sikerült (0-1), igaz egy szerencsés góllal, de most velünk volt Fortuna Istenasszonya!                                                        Góllövőnk: Tanács Roland                                                A helyzetek alapján megérdemelt a győzelem, minden elismerés a csapatnak, és edzőjének!!! Sajnálatos sérülés történt az ötvenötödik perc környékén! Ördögh Kristóf, egy labdáért folytatott ütközésben, a térdén sérült meg, a játékot nem tudta folytatni! Nagyon reméljük, hogy a sérülése nem súlyos, és hamarosan játékra jelentkezik! Jobbulást Kristóf!


A negyedik fordulóban a Röszke SK szabadnapos volt a sorsolás alapján!


Az ötödik fordulóban, a SZVSE vendégei voltunk Szegeden! Bemelegítésnél derült ki, hogy Papdi Csaba nem vállalja a játékot, mert sérült! Kapusunk Földesi Gábor, a bemelegítés végén jelezte, hogy megsérült, nem tudja vállalni a játékot! Mérkőzés közben, a harmincötödik percben, Szalma Gergőt kellett cserélni sérülés miatt! A mérkőzésről csak annyit, a SZVSE szét futott bennünket, mindenegyes párharcot megnyertek, és rúgtak hat gólt!!! A Röszke viszont árnyéka volt önmagának, szervezetlenség, egyénieskedés, erőnléti hiányosságok! Tudom nekünk nem a SZVSE otthonában kell győznünk, de ez a mutatott teljesítmény nagyon kevés lesz a továbbiakban! Kívánom, hogy a sérültjeink mihamarabb csatasorba tudjanak állni, mert nehéz mérkőzések várnak ránk a továbbiakban is!

HB