Tájékoztató az új szelektív kukák kiosztásáról és a jelenleg szelektív hulladék gyűjtésre szolgáló kukák jövőbeli használatárólTisztelt Lakosság!

Pályázat útján a település lakossága számára új (sárga) szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló kukák kerültek beszerzésre. Az új szelektív gyűjtőedények lakosság részére történő kiosztása az alábbi időpontokban fog megtörténni:


2020. március 20.                  12:00-18:00.

2020. március 21.                  10:00-16:00.

2020. március 27.                  12:00-18:00.

                       

Az edényezet átvételi helye: Sportcsarnok előtti parkoló.

 

A kukákat az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkezőknek kötelező módon át kell venniük. Amennyiben az érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakos az átvételben akadályoztatva van, akkor meghatalmazással vehető át az edényzet.

 

Jelen tájékoztatón túl minden érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakos értesítő levelet fog kapni.

 

Fontos megjegyezni, hogy az új (sárga) szelektív gyűjtőedényben az alábbi csomagolási hulladékot lehet elhelyezni: papír, műanyag, fém.

 

A jelenleg a lakosságnál lévő szelektív gyűjtésre használt kukákat visszahozniuk nem kell, ugyanis azokat a jövőben a zöld hulladék gyűjtésére használhatják. Az új gyűjtőedények osztásakor kapni fognak egy a zöld hulladék gyűjtésére vonatkozó matricát, melyet a jelenleg a szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló kukákra (a most rajta lévő szelektív matrica tetejébe) kell felragasztaniuk.

 

Edényosztás alkalmával a Szolgáltató ismertető anyagot fog osztani a szelektív hulladék gyűjtésének módjáról. Tilos a vegyes hulladék, valamint az ÜVEG hulladék elhelyezése a szelektív edényekben. Üveg hulladékot az újonnan kialakított gyűjtőszigeteken vagy a hulladékudvarban lehet elhelyezni.

 

Szelektív hulladék gyűjtés ideje nem változik, a szokásos rendben történik. Többlet szelektív hulladékot átlátszó zsákban az edény mellé helyezve, vagy a hulladékudvarban lehet átadni.

 

A fent megjelölt időpontokban az osztás a készlet erejéig biztosítható, ami körülbelül 350 darab / nap edényt jelent.

 

 

Röszke Község Önkormányzata