Helyi hírek

A Röszkei Százholdas Pagony Óvoda SZOMATOPEDAGÓGUST keres sajátos nevelési igényű gyermek mozgásfejlesztési feladatainak ellátására, heti 3*1 órában, megbízási szerződéssel.
Jelentkezni Kószó Zoltánné intézményvezetőnél lehet a 70/33-49-737-es telefonszámon vagy a roszkeovoda@gmail.com emailcímen.


Megjelentek a Déli Napfény LEADER Egyesület illetékességi területén pályázható gazdaságfejlesztési intézkedések.

Az alábbi linken található böngészőben a Déli Napfény LEADER Egyesület nevét kiválasztva érhetőek el a felhívások és annak mellékletei.

https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/leaderbongeszo/leaderBongeszo.xhtml

 

Az egyesület szakmai fórumra várja az érdeklődőket 2017. december 5-én 16 órai kezdettel Röszkén a Konferencia és Képzési Központban. Téma: a Déli Napfény LEADER Akciócsoport új LEADER felhívásai. Előadó: Terhes Csaba munkaszervezet-vezető


Röszkén a hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés fogadónapja a Polgármesteri Hivatal földszint 4-es szobájában lesz megtartva legközelebb november 30-án, csütörtökön 8 órától 12 óráig.

Azon lakosok, akik kérték a hulladékszállítási szolgáltatás szüneteltetését a 2017. évre és továbbra is van olyan ingatlanuk, ami jövőre is használaton kívül, üresen áll, azok jelenjenek meg a fogadónapon a fent említett helyen és időpontban személyigazolvánnyal, mivel a díjfizetésre vonatkozó mentesség 2017. december 31-én lejár.

Lesz még egy fogadónap 2017. december 14-én, csütörtökön 8 órától 12 óráig.


Klebelsberg-hét Röszkén  -- 2017. december 4-8.

Helyszín: Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár


DECEMBER 4. (HÉTFŐ): SZABÓ MAGDÁRA EMLÉKEZÜNK

Szabó Magda plakátkiállítás nyílik a művelődési ház dísztermében a B8K olvasókör szervezésében.

14.00 Szabó Magda és mi! - Mindenkit szeretettel vár egy interaktív közös beszélgetésre a Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola B8K olvasóköre. Levezető: Karai Gizella tanárnő. A kiállítás megtekinthető hétfőn 8-16 óráig, kedden, szerdán és csütörtökön 8-18 óráig, pénteken 8-16 óráig.

DECEMBER 5. (KEDD): 10.00 Léghajó színház előadása - Legszebb varázslat

DECEMBER 6. (SZERDA): 14.00 Te is ismered Röszkét? - Településtörténeti vetélkedő

DECEMBER 7. (CSÜTÖRTÖK): 16.00 Néptáncos Családi Délután - Születésnapi party!

DECEMBER 8. (PÉNTEK): 15.00-16.00 Önkifejezés és a jóga – Forrai Anna közreműködésével; 17.00-18.00 Csecsemő, és kis-gyermekkori mozgásfejlődés - Ördöghné Kélity Krisztina


Nagy szeretettel meghívjuk a település lakóit 2017. december 3-17. között megrendezésre kerülő adventi gyertyagyújtásra a Szent Antal térre.

 DECEMBER 3. ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

15.00 Karácsonyi játszópark

17.00 Várjuk a Mikulást (Truffaldino Bábszínház előadása)

18.00 Advent első gyertyalángjának meggyújtása

Dr. Liszkai Tamás plébános, főiskolai docens: Adventi gondolatok. Ünnepi dallamok a Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde munkatársainak közreműködésével.

DECEMBER 10. ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA

15.00 Karácsonyi játszópark

17.00 A mikulás küldönce (Grimm-Busz Színház előadása)

18.00 Advent második gyertyalángjának meggyújtása

Dr. Liszkai Tamás plébános, főiskolai docens: Adventi gondolatok. „Harang zendül ének csendül” a Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola énekkarának ünnepi összeállítása.

DECEMBER 17. ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA

15.00 Karácsonyi játszópark

17.00 Mesél a koffer (Truffaldino Bábszínház előadása)

18.00 Advent harmadik gyertyalángjának meggyújtása

Dr. Liszkai Tamás plébános, főiskolai docens: Adventi gondolatok. Betlehemezés

 


2017. december 12-én 14 órától a művelődési ház dísztermében megrendezésre kerülő karácsonyi alkotóházba nagy szeretettel várnak mindenkit a Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola, a Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde és a Petőfi Sándor Művelődési ház munkatársai. A programra látogatók készíthetnek kopogtatókat, ajtó- és karácsonyfadíszeket, és sok színes ünnepi díszt, melyek még szebbé és feledhetetlenebbé teszik az ünnep hangulatát. Gyertek el és alkossunk együtt! Programunk ingyenes! Mindenkit nagy szeretettel várunk!

 


Szeretettel meghívjuk a település lakóit 2017. december 22-én 17.00 órakor megrendezésre kerülő Falukarácsonyunkra és Advent negyedik gyertyalángjának meggyújtására a Szent Antal térre.

 

Program:

 

Borbásné Márki Márta Röszke Község polgármesterének ünnepi köszöntője.

 

Dr. Liszkai Tamás plébános, főiskolai docens Adventi gondolatai.

 

Ünnepségen közreműködők: Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola 4. Osztályos növendékei, Gyulai Jázmin, Maszk csapata, Pedagógus énekkar

 

Forralt borral és forró teával kedveskedünk mindazoknak, akik eljönnek hozzánk, hogy együtt ünnepeljünk községünk közös karácsonyán.

 

 Környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása


Röszkei Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Röszkei Polgármesteri Hivatal pénzügyi - számviteli ügyintéző munkakör betöltésére.


A Röszkei Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Röszkei Százholdas Pagony Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére.


A Foglalkoztatási Paktum projekt keretén belül Deák Andrea mentor minden páratlan hét csütörtökön ügyfélfogadást tart a Röszkei Teleházban délelőtt 9.00-13.00 óra között.

Legközelebbi alkalom: december 7.

Telefonszáma: 30/557-10-22


Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015 (II. 25.) önkormányzati rendelete alapján természetbeni juttatásként szociális tűzifa formájában nyújtott települési támogatás nyújtható... 


Röszke Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2018. évre kiírja a BURSA Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára.